ABB Busboard

Busboard is een door ABB HAF ontwikkeld systeem voor ABB groepenkasten. ABB levert de groepenkasten bedraad en klaar voor aansluiting. De ABB groepenkasten hebben een garantie van 2 jaar. De onderkant van de groepenkast is standaard open. ABB Haf groepenkasten hebben een Busboard-systeem. En dit betekent bijvoorbeeld dat de groepskasten zijn uitgerust met een spanningsrail waarin je automaten eenvoudig kunt klikken. De automaten staan na het inklikken ​​direct onder spanning. Je kunt dus eenvoudig elektrische verbindingen maken zonder dat je assemblage-werkzaamheden nodig hebt. Het is daarom een ​​eenvoudige en snelle handeling om een ​​extra groep toe te voegen met dit systeem. De automaten voor dit ABB HAF systeem zijn te herkennen aan de connectoren bovenaan. En de stekkercontacten zijn blauw (nul) en bruin (fase). In dit kennisartikel behandelen wij de volgende onderwerpen: ABB busboard systeem is KEMA-gecertificeerd Wat zijn ABB Flexomaten en ABB comfomaten? Tot welk vermogen mag je het ABB busboard systeem belasten?

ABB busboard systeem is KEMA-gecertificeerd

De ABB-groepskasten worden in Nederland gemaakt en zijn KEMA-gecertificeerd. ABB heeft het Nederlandse HAF een aantal jaren geleden overgenomen. HAF stond daarbij voor Hollandse Apparaten Fabriek. Alle mogelijke configuraties zijn KEMA-goedgekeurd. En zelfs na uitbreiding behoudt de ABB-groepenkast zijn KEMA-goedkeuring. De ABB-groepskasten die zijn uitgerust met het ABB Haf Busboard-systeem zijn beschikbaar in 1-fase en 3-fase.

Het ABB busboard systeem is ontwikkeld door het Nederlandse HAF

De ABB Haf-groepskasten met Busboard-systeem zijn verkrijgbaar met maximaal 12 groepen naast elkaar op de bovenste rij. Dit is gebaseerd op een modulaire breedte-afmeting van 17,5 mm. Je kunt bijvoorbeeld een, twee of drie aardlekschakelaars gebruiken. Omdat het Busboard-systeem is verdeeld in een, twee of drie delen. Elk gedeelte kan via zijn eigen aardlekschakelaar worden gevoed. Er zijn twee opties voor het installeren van aardlekschakelaars. Ten eerste is er de optie dat je de aardlekschakelaars direct op de DIN-rail in een kast van 220 mm hoog plaatst. Ten tweede is er de optie dat je de aardlekschakelaar op de onderste van de twee DIN-rails in een kast van 330 mm hoog plaatst. Als je één aardlekschakelaar gebruikt, is alleen het gedeelte achter de aardlekschakelaar beschermd. Het resterende gedeelte biedt ruimte voor directe groepen. Zoals bijvoorbeeld aardlekautomaten. Het Busboard-systeem heeft ook een drievoudige versie. Op deze manier kan elk onderdeel worden beschermd door zijn eigen aardlekschakelaar. Hiermee kun je een installatiekast met twee aardlekschakelaars snel omzetten in een versie met drie aardlekschakelaars. Je klikt het tweevoudige Busboard-systeem uit de kast en vervangt het door het drievoudige Busboard-systeem. Bij een driefasige installatie krijgt elke fase dan zijn eigen aardlekschakelaar.

Wat zijn ABB Flexomaten en ABB comfomaten?

Voor de ABB Haf groepenkasten zijn speciale componenten beschikbaar voor toepassing op het Busboard-systeem. Dit zijn de flexomaat en de comfomaat. De flexomaat is een installatieautomaat, en de comfomaat is een aardlekautomaat. Beide zijn verkrijgbaar in 16A met een B-karakteristiek en 16A met een C-karakteristiek. Met een kortsluitvermogen van 6kA en schroefloze contacten aan de afgaande zijde is het uitbreiden van je ABB groepenkast met een extra groep een eenvoudige klus. Door het busboard systeem is de Flexomaat de meest flexibele installatieautomaat in de markt. Omdat je met de insteek-contacten snel en gemakkelijk extra groepen toevoegt aan de installatie. Je klikt deze eenvoudig in de busboard rail. De comfomaat is een aardlekschakelaar met busboard insteek-contacten voor luxe' installaties waarbij de aardlekbeveiliging per eindgroep is toegevoegd. Dit component kun je ook eenvoudig op het Busboard systeem klikken. Maar let er wel op dat je geen comfomaat achter een aardlekschakelaar plaats. Je krijgt dan immers een aardlek achter een aardlek.

Tot welk vermogen mag je het ABB busboard systeem belasten?

ABB past het Busboard toe in Hafonorm-installatiekasten tot een nominale stroom van 63A. De daadwerkelijke maximale belasting hangt af van de configuratie van de groepenkast en mag je dus niet altijd als waarde hanteren.

Op typeplaatje, welke zich in of op de groepenkast bevindt, staat de maximale stroom die de verdeler mag voeren. Hierbij zijn de geldende gelijktijdigheidsregels in acht genomen. Maar het bijplaatsen van componenten of het aansluiten van een paralelle voedingsbron, zoals zonnepanelen, heeft wel gevolgen voor de warmtedissipatie van de installatiekast. En heeft daarmee dus ook gevolgen voor de belastbaarheid van het Busboard.

Groepenkastbestellen bij 123groepenkast

Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

GWSelektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl