KEMA-keur

Het KEMA-keur is een veiligheidskeurmerk, en geeft kort gezegd "goedkeuring" aan de elektrische veiligheid en kwaliteit van je producten. Maar bovendien geeft dit aan dat de DEKRA de producten en productie van de productie regelmatig controleert of ze nog voldoen aan de eisen van de KEMA-keur. Het keurmerk erkend men in heel Europa en andere markten wereldwijd. Maar het keurmerk is eigendom van de voormalige KEMA.

Eind 2009 gaf voormalig KEMA het Duitse bedrijf DEKRA het exclusieve recht om dit keurmerk te publiceren. Het keurmerk geeft aan dat een product veilig is. Door de Europese integratie zijn de verschillen tussen nationale organisaties voor kwaliteitscontrole verdwenen. Maar KEMA-keur blijft een belangrijk marketinginstrument voor de producent. Inspectie van elektrische apparaten is een vrijwillige aangelegenheid voor bedrijven.

Het keurmerk, daterend uit 1924, is bedoeld om aan te geven dat componenten en eindproducten veiligheidstests hebben doorstaan op basis van internationale normen. KEMA-keur is een logisch vervolg op de stappen die men onderneemt om CE-keur te verkrijgen. Dit keurmerk geeft de extra zekerheid van een onafhankelijke test uitgevoerd door een deskundige, snelle en flexibele testinstantie.

Maar het is ook een zeer bekend certificatiemerk in de industriële en consumentenmarkt en wordt geassocieerd met kwaliteit en veiligheid. Het bedrijf DEKRA, dat veiligheidsinspectie en certificering van elektrische apparaten verzorgt, is internationaal actief in de sector van inspectie van apparatuur, hulpmiddelen en systemen. Certificatiemerken tonen bijvoorbeeld aan dat jouw producten grondig zijn getest en voldoen aan de vereiste veiligheids- of prestatienormen.
Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl