Eaton

Eaton Corporation Inc is een in Ierland gevestigd multinationaal technisch bedrijf met een omzet van $ 21,6 miljard in 2018. Het bedrijf is opgericht in de Verenigde Staten. En heeft naast haar hoofdkantoor in Dublin, Ierland, een operationeel hoofdkantoor in Beachwood, Ohio. Eaton heeft ongeveer 99.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen.

De producten van de elektrische sectoromvatten o.a. stroomonderbrekers, schakelapparatuur, busbanen, UPS-systemen, stroomverdelingseenheden en paneelplaten. Maar ook laadcentra, motorbesturingen, meters, sensoren, relais en omvormers. De belangrijkste markten voor de segmenten Electrical Americas en Electrical Rest of World zijn industriële, institutionele, overheids-, utiliteits-, commerciële, residentiële, informatietechnologie en fabrikanten van originele apparatuur.

Eaton is een fabrikant van systemen en componenten voor gebruik in mobiele en industriële toepassingen. Haar markten zijn landbouw, bouw, mijnbouw, bosbouw, utiliteit, materiaalbehandeling, werktuigmachines, gietvormen, stroomopwekking, primaire metalen en olie en gas. De Hydraulics-groep omvat ook de industriële koppelings- en remactiviteiten van Eaton's Filtration, Golf Grip en Air flex.

Eaton zit ook in de datadistrubutiemarkt

In 2006 betrad Eaton de datadistributiemarkt. Aanvankelijke producten waren intern ontwikkelde PDU's en RPP's onder het merk Powerware en omvatten het PowerXpert-meetsysteem. Een Powerware-merk Static Transfer Switch is aan de portefeuille toegevoegd via een merk-labelrelatie met Cyberex.

Om het stroomdistributieportfolio te voltooien, heeft Eaton een lijn rackdistributieproducten uitgebracht onder zijn Powerware-merk genaamd ePDU. Men heeft ook Aphel Technologies Ltd. overgenomen, een fabrikant van stroomdistributieproducten voor datacenters in Coventry, Verenigd Koninkrijk. Kort daarna voegde het Pulizzi Engineering Inc., Santa Ana, CA-gebaseerde fabrikant van missie kritieke stroomdistributie, toe.

Eind 2007 verwierf het de MGE Office Protection Systems-divisie van Schneider Electric, als gevolg van de overname van APC door Schneider. Een Taiwanese fabrikant, Phoenixtec, is ook overgenomen, waardoor het bedrijf het grootste aandeel had op de Chinese eenfase UPS-markt.

Eaton is pionier in milieuvriendelijke processen

Eaton werd in 2008 geselecteerd als ontvanger van de CALSTART Blue Sky Award met erkenning voor zijn milieuvriendelijke "groene" transportinvesteringen, producten en acties. De prijs was gericht op de inspanningen van het bedrijf om pionier te zijn van zware hybride aandrijftechnologie voor vrachtwagens.

De jaarlijkse prijzen erkennen uitstekende marktbijdragen aan schone lucht, energie-efficiëntie en aan de schone transportsector in het algemeen door bedrijven, organisaties en particulieren. De activiteiten van Eaton omvatten het gebruik en de verwijdering van bepaalde stoffen die zijn gereguleerd onder de wetgeving inzake milieubescherming.

Eaton blijft bepaalde processen op een voortdurende, regelmatige basis aanpassen om de impact op het milieu te verminderen. Dit is niet alleen inclusief de vermindering of eliminatie van bepaalde chemicaliën die ze gebruikt. Maar ook het scheiden en verminderen van afval. Eaton heeft zichzelf normen gesteld in de categorie milieubescherming en belooft zijn eigen uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

In 2006 trad Eaton toe tot het Green Suppliers Network, een publiek-private samenwerking met het EPA en het Amerikaanse ministerie van Handel. Waardoor ze kleine en middelgrote leveranciers helpen bij het ontwikkelen van "lean and clean" productieprocessen.

Eaton Holec

Eaton heeft ook het Nederlandse bedrijf Holec overgenomen. Holec was en is een belangrijke speler op het gebied van verdelers, tegenwoordig onder de vlag van Eaton. De consument kent met name de groepenkasten en componenten in de meterkast van de woning. De componenten hebben nog een lange tijd de naam Eaton Holec "gedragen". Maar tegenwoordig staat op de componenten alleen nog de naam Eaton.

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl