Gewiss

Gewiss S.p.A. is een Italiaans bedrijf in de elektrotechnische sector dat actief is in de productie van oplossingen en producten voor woningautomatisering, energie en verlichting voor de residentiële, tertiaire en industriële sector. Het bedrijf heeft 7 productievestigingen. Hiervan zijn er 4 in Italië, 1 in Duitsland, 1 in Portugal en 1 in Frankrijk.

Daarnaast zijn er 13 commerciële en dienstverlenende bedrijven. Maar deze bevinden zich in  Italië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Turkije, Rusland, Roemenië, Chili, Verenigde Arabische Emiraten en China. Ook heeft men een gecentraliseerde logistieke hub in Italië (Calcinate, BG). Gewiss werd opgericht in 1970 door de Cavaliere del Lavoro Domenico Bosatelli . Men introduceerde het gebruik van technopolymeer in elektrische systemen.

Er kwam hierdoor bijvoorbeeld meer oog voor veiligheid, functionaliteit, eenvoudige installatie en esthetische aantrekkingskracht. In het eerste decennium werd de Cenate Sopra-fabriek in gebruik genomen, in de provincie Bergamo, die in de loop der jaren een oppervlakte van 6.000 m² bereikt. Hierna maakte Gewiss in 1975 de overgang door de rechtsvorm te veranderen van eenmanszaak naar naamloze vennootschap.

Gewiss ontwikkelde zicht door in de jaren tachtig

In de jaren tachtig ontwikkelde het aanbod van GEWISS zich als een wereldwijde systeemoplossing in de civiele, tertiaire en industriële sector, met een uitbreiding van de catalogus met maximaal 1.000 producten. Met de lancering op de markt van de civiele serie, zijn kleur en architecturale stijl geïntroduceerd.

Omdat men ziet dat het lichtpunt, vanuit een technisch element, een "meubelstuk" wordt. In 1988 is GEWISS genoteerd aan de beurs van Milaan. De jaren negentig begonnen met de inhuldiging van het technologische en productiecentrum van Cenate Sotto (Bergamo); het internationaliseringsproces van het bedrijf begon in het decennium.

De opening van nieuwe vestigingen en de acquisitie van Europese bedrijven in de elektrotechnische sector (Nowaplast, Schupa, Merz en Mavil) leidt tot de oprichting van de GEWISS Group. De logistiek-technologische pool van Calcinate (Bergamo) is actief sinds het begin van 2000. En biedt, strategisch gelegen, de dekking van heel Midden-Europa binnen een straal van 1 000 km: 85.000 m².

Door middel van dit geautomatiseerde magazijn kan men de beschikbaarheid van producten bij distributeurs van elektrisch materiaal garanderen. Gedurende het decennium is een nieuwe productielijn voor compacte automatische stroomonderbrekers geïntroduceerd. En ook werd het internationale thuisautomatiseringssysteem van Chorus voor Home & Building Automation gepresenteerd.

De structuur van Gewiss

De industriële structuur van de groep bestaat uit drie divisies: Home Automation, Energy (Din, Bloc en Box) en verlichting. Huisautomatiseringssystemen maken intelligent beheer van gebouwen mogelijk door functies voor veiligheid, comfort, energiebesparing, communicatie en esthetiek te integreren.

Het aanbod van beveiligingssystemen, aansluiting en distributie van energie en diensten vormt de kern van het historische aanbod van GEWISS. De verlichtingsoplossingen zijn bedoeld voor toepassingen variërend van industrie tot straatmeubilair, van binnen- en buitendecoratie tot noodverlichting. Ook is het verlichtingsaanbod aangevuld met apparaten die LED-technologie gebruiken.
Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

Alles van Gewiss

GroepenKast bestellen

Alle GroepenKasten

Ajax Alarmsystemen

RegioInstallateur

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
arrow_drop_up arrow_drop_down