Hager


Hager Group is een fabrikant van elektrische installaties in residentiële, commerciële en industriële gebouwen. Men is gevestigd in Blieskastel, Duitsland, en is sinds de oprichting in 1955 een familiebedrijf. De Groep biedt producten en diensten variërend van energiedistributie en kabelbeheer tot intelligente gebouwautomatisering en beveiligingssystemen, onder het merk Hager.

Maar de groep bezit ook de merken Berker, Bocchiotti, Daitem, Diagral, Elcom en E3 / DC. In 2018 was men wereldmarktleider in elektrische installatiesystemen. In augustus 2019 stond de groep op nummer 128 in de top 500 familiebedrijven in Duitsland. Volgens een onderzoek van het tijdschrift Die Deutsche Wirtschaft.

De familie Hager

In 1955 werd de "Elektrotechnische Fabrik" opgericht door de broers Oswald en Hermann Hager, samen met hun vader Peter Hager in Ensheim in het Duitse Saarland. Sinds 1945 stond Saarland onder de economische controle van Frankrijk en had het geen toegang tot de Duitse markt.

Men wilde echter voet aan de grond krijgen in beide markten. Daarna, in 1959 richtten de gebroeders hun eerste buitenlandse dochteronderneming op, Hager Electro S. A., in Obernai, Elzas, in het noordoosten van Frankrijk. In 1966 begonnen ze met de systematische opleiding van hun elektriciens, wiens expertise een cultuur van klantentrouw heeft gecreëerd. En deze cultuur duurt tot op de dag van vandaag voort.

De modulaire roterende lontdrager werd gepatenteerd in Duitsland in 1968 en in Frankrijk in 1970. Men produceerde vervolgens tegelijkertijd het eerste in massa geproduceerde verdeelbord, het Rapid-systeem. Maar deze is eerst op de Franse markt gelanceerd.

In 1973 behaalde men een omzet van 43 miljoen Deutsche Marken in Duitsland. En in 1974 behaalde het bedrijf een omzet van 22 miljoen frank in Frankrijk. In 1976 lanceerde het bedrijf de mini Gamma-behuizing. En men lanceerde in 1982 de aardlekschakelaar, met de productie van de eerste aardlekschakelaars (RCCB) in Duitsland. Een nieuwe productiefaciliteit met een hoogbouw magazijn werd geopend in Blieskastel.

Complete dienstverlener

De groep begon zichzelf op de markt te brengen als een complete dienstverlener voor elektrische installaties in gebouwen in de jaren 1980 en richtte verkoopbedrijven op in Europa (Zwitserland en Groot-Brittannië). Hierna zette men halverwege de jaren negentig distributiekanalen op in de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai).

Maar ook in Singapore, Maleisië, Hong Kong, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk in 2007 werd de Hager Group een Europees bedrijf: Hager SE. Het merk biedt oplossingen en diensten voor elektrische installaties in residentiële, commerciële en industriële gebouwen. In 2009 werden de merken Tehalit, Weber, Lume, Klik, Flash, Polo, Ashley & Rock en Logisty gecombineerd onder het merk Hager.

Alarmen en beveiligingssystemen verkoopt men onder de naam Daitem en Diagral. Berker produceert schakelaars en schakelsystemen als onderdeel van de Hager Group. Bocchiotti / Iboco, de Italiaanse marktleider op het gebied van kabelbeheer en ruimtedistributiesystemen, maakt ook deel uit van de Hager Group. Terwijl Elcom intercomsystemen produceert voor residentiële en kantoorgebouwen.

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl