Schneider

Schneider Electric SE is een Franse multinationale onderneming die gespecialiseerd is in elektrische apparatuur. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Rueil-Malmaison, Frankrijk. Het bedrijf is ook gevestigd in het World Trade Center van Grenoble. Schneider Electric is een Fortune Global 500-onderneming, beursgenoteerd op de Euronext Exchange, en is een onderdeel van de Euro Stoxx 50-aandelenindex. In FY2018 behaalde het bedrijf een omzet van € 25,72 miljard.

Schneider Electric is het moederbedrijf van Square D, APC en anderen. Het is ook een onderzoeksbureau dat tussen 2015 en 2025 EUR 10 miljard investeert in innovatie en O&O voor duurzame ontwikkeling. Het bedrijf heeft 20.000 patenten die actief zijn of wereldwijd worden toegepast. En investeert 5% van zijn jaarlijkse omzet in onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf begon in 1836 als Schneider & Cie. Maar is uiteindelijk "omgedoopt" tot Schneider Electric in mei 1999.

Hoofdkantoor Schneider voorheen van dochter Télémécanique

Schneider Electric heeft sinds 2000 haar hoofdkantoor op de site van Trianon in Rueil-Malmaison, Frankrijk. Het huidige hoofdkantoor, ook gevestigd in Rueil-Malmaison, huisvestte voorheen Schneider-dochter Télémécanique, terwijl het moederbedrijf in Boulogne-Billancourt was gehuisvest. In juni 2011 is het hoofdkantoor van Schneider Electric in Rueil-Malmaison gecertificeerd als zijnde in overeenstemming met de nieuwe ISO 50001-norm voor energiebeheersystemen. Het was het eerste gebouw ter wereld dat een dergelijke aanwijzing verdiende.

Schneider Electric heeft in 2010 de focus gelegd op software, kritieke stroom en smart grid-toepassingen via strategische acquisities. In 2015 lanceerde het bedrijf een merkstrategie genaamd "Life Is On", die erop gericht is de zakelijke en maatschappelijke waarde van duurzaamheid en efficiëntie onder de aandacht te brengen. De opkomst van de digitale economie creëerde kansen voor IoT-compatibele platforms. Die Schneider Electric als een groeimogelijkheid zag. In 2016 lanceerde het bedrijf EcoStruxure, de IoT-compatibele architectuur.

De vijf divisies van Schneider

Het energiebeheerbedrijf biedt installatiecomponenten, software en geïntegreerde oplossingen voor het beheer van energie. Zowel in middenspanning en netautomatisering, laagspanning en gebouwautomatisering, veilige stroom- en koelingstoepassingen. Het energiebeheer omvat vijf divisies: Power Systems, Power Products, Secure Power, Home and Distribution en Digital Energy. Connected technologieën, software en oplossingen voor energiebeheer die door het bedrijf zijn ontwikkeld. Gebruiken verbeteringen op het gebied van Internet of Things (IoT), mobiliteit, detectie, cloud, analyse en cyberbeveiliging. Dit om inzichten uit energiegegevens te onthullen.

De vierde industriële revolutie, of Industry 4.0, vertegenwoordigt een groeiveld op lange termijn voor Schneider Electric. Het bedrijf ontwikkelt industriële en machineautomatisering. Evenals procesautomatiseringsproducten en oplossingen voor de industriële sector. Waaronder programmeerbare relais, motion controllers en interfacemodules voor eenvoudige machines tot complexe processystemen voor slimme productie. Het bedrijf is ook leverancier van software voor industriële automatisering en besturing.

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl