energielabel

Energielabel

Vanaf september 2021 gelden nieuwe regels rondom de energielabels op huishoudelijke apparatuur. De plusjes, zoals bijvoorbeeld A+++, zijn te verwarrend voor consumenten. Daarom gelden vanaf die datum een systeem waarbij energielabels weer zijn ingedeeld in een schaal van A tm G. De plusjes verdwijnen en label A is weer het meest energiezuinig.

De regels voor het energielabel zijn vastgesteld in de Gedelegeerde Verordening (EU) nr 874/2012 van de Europese Commissie. De schaalverdeling op het nieuwe energielabel zal lopen van A (meest efficiënt) tot G (minst efficiënt). Het label geeft informatie over het energieverbruik (uitgedrukt in kWh per 1.000 uur) en heeft een QR-code die linkt naar meer informatie in een online database.

Door de technologische ontwikkelingen kunnen hogere eisen worden gesteld aan apparatuur. De eisen aan de hogere klassen (C tot A) zijn zo opgesteld, dat ze pas in de toekomst worden bereikt. Dat betekent dat er op dit moment (2021) geen enkel apparaat zo energiezuinig is dat het in aanmerking komt voor een A-label.

De omschakeling van het oude naar het nieuwe systeem is gestart op 1 september 2021 en eindigt op 28 februari 2023. 

Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

Alles van Gewiss

GroepenKast bestellen

Alle GroepenKasten

Ajax Alarmsystemen

RegioInstallateur

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.