infrarood verwarming

Een infraroodverwarming of warmtelamp is een lichaam met een hogere temperatuur die via elektromagnetische straling energie naar een lichaam met een lagere temperatuur overbrengt. Afhankelijk van de temperatuur van het emitterende lichaam varieert de golflengte van de piek van de infraroodstraling van 780 nm tot 1 mm. Er is geen contact of medium tussen de twee lichamen nodig voor de energieoverdracht. Infraroodstralers gebruik je zowel in vacuüm als atmosfeer. Verwarming door infraroodstralen bestaat al sinds de schepping van de aarde. Onze grootste bron van infraroodverwarming is natuurlijk de zon, die zelfs in een ijskoude winter warm op je huid kan aanvoelen. Of jij je warm of koud voelt, is niet altijd afhankelijk van de temperatuur van de omgevingslucht. Bijvoorbeeld, snowboarders en skiërs bevriezen zelfs niet in extreem koude, maar zonnige lucht.

Infrarood verwarming thuis

Hetzelfde principe is van toepassing op infraroodverwarming voor je huis. Infraroodpanelen stralen hun warmte op alle objecten in de ruimte uit op vrijwel dezelfde manier als de zon. Wanneer infraroodgolven een oppervlak raken, komt warmte-energie vrij, ongeacht de omgevingstemperatuur. De meeste objecten absorberen infraroodwarmte en geven deze vervolgens langzaam terug in de ruimte. De hitte is een product van licht dat onzichtbaar is voor onze ogen. De reden dat we warm worden van een infraroodverwarming is omdat onze huid en kleding of andere objecten het licht absorberen. Het is net als het verschil tussen direct in het zonlicht zijn versus in de schaduw zitten. Je voelt je warm in de zon omdat het licht dat je kleding en huid raakt je warm houdt, maar als je in de schaduw bent, bereikt het licht jou ook niet. Infrarood zorgt voor warme, niet-uitdrogende warmte. Het is dicht bij het natuurlijke effect van de zon zonder de schadelijke UV-stralen. Het verwarmt de objecten en jezelf op een zeer energiezuinige manier. De kachels kunnen warmte leveren wanneer en waar je het nodig hebt in een zone, op een individuele thermostaat of controller.

Zoneverwarming om verwarmingskosten te verlagen

Ze kunnen ook worden gebruikt om jouw hele huis te verwarmen. Zoneverwarming is vooral effectief bij het beperken van de totale verwarmingskosten. Het is niet nodig om een ​​heel huis te verwarmen als je slechts een paar kamers op bepaalde tijden van de dag gebruikt. Met infraroodverwarming per zone kun je de ruimtes verwarmen die je nodig hebt. Infraroodverwarming of IR-verwarming wint snel terrein als het favoriete verwarmingssysteem voor thuis of op kantoor. Er zijn veel voordelen aan infraroodverwarming. Om er een paar op te noemen: • Infrarood verwarmingspanelen zijn extreem energiezuinig en kunnen het energieverbruik tot 50% verminderen; • De kosten van infraroodverwarming worden laag gehouden omdat er geen hoge installatiekosten zijn. Een eenvoudig stopcontact is voldoende om je op weg te helpen; • Het is een zeer comfortabele manier van verwarmen, die ook gunstige gezondheidseffecten heeft; • Infraroodpanelen zijn zeer milieuvriendelijk: naast de lage energiekosten zijn de verwarmingspanelen meestal gemaakt van gerecycled materiaal.
Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl