straalkachel

Een straalkachel genereert intern warmte en straalt die warmte uit naar nabijgelegen personen en objecten. Straalkachels zijn verwarmingssystemen met temperatuur gecontroleerde oppervlakken die warmte uitwisselen met hun omgeving door convectie en straling. Deze verwarmingssystemen verwijzen naar panelen of ingebedde bouwcomponenten in vloeren, plafonds of muren.

Andere types omvatten luchtgebaseerde en elektrische systemen die hoofdzakelijk elektrische weerstand gebruiken voor verwarmingsdoeleinden. Belangrijke delen van bouwoppervlakken zijn meestal vereist voor de stralingsuitwisseling.

Een straalkachel is efficiënter in de buurt van de te verwarmen personen of objecten

Een straalkachel werkt veel efficiënter wanneer je deze plaatst in gebieden in de buurt van de mensen of objecten die warm moeten blijven. Hier maakt het niet zo veel uit of de kamer open of afgesloten is, omdat het de individuele personen of objecten zijn die je verwarmt in plaats van de lucht zelf. Omdat straalkachels niet afhankelijk zijn van geblazen lucht om een ruimte te verwarmen en dus geen tocht veroorzaken, kunnen ze echte gezondheidsvoordelen hebben voor mensen die last hebben van allergieën, astma of andere ademhalingsproblemen.

Straalkachels zijn ideaal voor bepaalde ruimtes

Warmtestralers zijn meestal de ideale keuzes voor ruimtes met een specifiek doel. Ze zijn kleiner van formaat en kunnen gedurende langere tijd overdag of 's nachts ongebruikt blijven. Badkamers en slaapkamers zijn goede voorbeelden hier van. Kelders, garages en opslagloodsen zijn voorbeelden van ruimtes die je op een gewenst temperatuur wilt houden. Maar ook patio's en werkplaatsen zijn ook goede voorbeelden van ruimtes waar stralingswarmte een uitstekende, energie-efficiënte keuze kan zijn.

De huidige markt biedt een breed scala aan stralingsverwarming. Hier zijn enkele van de meest voorkomende uitvoeringen waaruit je kunt kiezen:

Wandverwarming

Wandgemonteerde stralingsverwarmers hebben bepaalde voordelen, waaronder dat ze geen vloeroppervlakte innemen en slank zijn. Ze bieden ook stralingswarmte die meer in balans is van top tot teen. Als je ooit bij een stralende vloerverwarming hebt gestaan of gezeten en je voeten erg heet werden, weet je al alles over dit effect. Wat de veiligheid betreft, zijn aan de muur gemonteerde stralingsverwarmers ook veel beter voor huizen met kleine kinderen of huisdieren.

Permanente vloerverwarmers

Hier wordt het stralingswarmtesysteem direct onder het vloeroppervlak geïnstalleerd. Een veel voorkomende toepassing voor dit type model is in de badkamer, waar tegels koud kunnen worden tot het punt van ongemak in de winter.

Permanente straalkachels

Hier worden de stralingswarmtepanelen in het plafond geïnstalleerd, die vervolgens warmte uitstralen naar items en personen eronder.

Vrijstaande vloerverwarming

Vrijstaande vloerverwarming modellen zijn meestal kleiner dan hun aan de muur gemonteerde modellen. En kun je ook gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen. Wat een echt voordeel kan zijn als het de enige optie is om je "warmte mee te nemen" waar je die op dat moment nodig hebt. Ze zijn ook ideaal voor het leveren van warmte in zeer kleine ruimtes.

Reactie plaatsen

Bezoek onze partner websites

Gewiss groepenkasten installatieautomaten aardlekschakelaars kopen

GewissElektro.nl

GroepenKast bestellen

123GroepenKast.nl