Eaton XComfort voordelen: Laat je gereedschap maar thuis!
18 februari 2021 
4 min. leestijd

Eaton XComfort voordelen: Laat je gereedschap maar thuis!

Frezen, gaten maken, draden trekken en sleuven dichtmaken. Het hoort allemaal bij het plaatsen van schakelaars. Of toch niet? Eaton heeft een draadloos schakelsysteem ontwikkelt. Hierdoor is frezen, gaten maken, draden trekken, én sleuven dichtmaken allemaal verleden tijd. Daar komt ook nog eens bij dat de montage van het schakelsysteem van Eaton erg betrouwbaar, eenvoudig, snel en schoon is.

De installatie van schakelaars voor verlichting, zonwering, ventilatie, en verwarming was nog nooit zo makkelijk. In deze blog zullen we de voordelen van het draadloze schakelsysteem XComfort van Eaton bespreken. We leggen het verschil uit tussen de sensoren en actoren. Daarnaast lichten we toe op welke manier Eaton XComfort bijdraagt aan comfort, veiligheid en duurzaamheid.

Eaton XComfort schakelsysteem

Eaton XComfort Schakelsysteem

Het Eaton XComfort schakelsysteem is snel en makkelijk te installeren. Omdat dit systeem draadloos is, is het niet nodig om kabels te trekken. Bekabeling van en naar schakelaars, thermostaten en sensoren is verleden tijd. Met het Eaton systeem heb je een optimaal automatiseringssysteem in huis, zónder breekwerk. Het draadloze besturingssysteem zorgt ervoor dat er eindeloze toepassingen zijn. Zo gebruik je dit systeem voor het schakelen en dimmen van verlichting in huis. Maar ook reguleer je je verwarming, ventilatie, rolluiken én zonwering via dit systeem. De bedrijfszekerheid van dit systeem is maximaal. Dit komt doordat de sensoren en actoren met elkaar communiceren. De communicatie werkt twee kanten op.

Eaton Xcomfort Schakelsysteem CPAD-00/190

Hoe werkt Eaton xComfort?

Maar op welke manier vindt de aansturing van dit systeem plaats? Dit gebeurt door middel van draadloze sensoren en actoren. De sensoren zijn batterij gevoed en de actoren sluit je aan op de netspanning. De sensoren zijn de wandschakelaars, afstandsbedieningen, temperatuursensoren, smartphones en tablets in je woning. De actoren zijn kleine ontvangers. Deze ontvangers zijn makkelijk te plaatsen in een inbouwdoos, in een apparaat of op het plafond. Deze actoren zijn in staat om elektrische apparaten te besturen of te schakelen. Er zijn verschillende actoren, allen met een andere functie. Een schakelactor schakelt elk type belasting. Een smart dimactor schakelt en dimt alle verlichting. De verwarmingsactor is geschikt om je elektrische verwarming mee te reguleren. Voor screens, rolluiken en jaloezieën gebruiken we de jaloezieactor.

Universele 55 mm wandschakelaar

Bij het Eaton XComfort systeem gebruiken we de universele 55 mm wandschakelaar. Deze batterij gevoede wandschakelaar is te combineren met afdekraamdesigns. Hierdoor is er genoeg keuze om een afdekraam te kiezen die voldoet aan jouw smaak.

Deze wandschakelaar is, net als het gehele systeem, makkelijk te monteren. Het is daarom niet langer nodig om sleuven te maken in je muur. Je kan ervoor kiezen om de schakelaar vast te schroeven door middel van de schroefgaten. Maar je kan de schakelaar ook op de muur plakken met de meegeleverde plak strips. Hierdoor hoef je geen gaten te boren in je muur. Makkelijker wordt het niet! Deze schakelaars kun je namelijk overal plaatsen. Ook op oneffen muren en ramen.

eaton-moeller-xcomfort CPAD-00/205

Room-Manager

Comfortabel, veilig én energiezuinig

Met de Room-Manager van Eaton regel je op een eenvoudige manier de elektrische functies in huis. Met dit apparaat bedien je gemakkelijk je apparaten, verlichting, zonwering en verwarming. Daarnaast kun je deze Room-Manager gebruiken voor verschillende veiligheidsfunctionaliteiten. Een voorbeeld hiervan is de aanwezigheidssimulatie die je kunt gebruiken wanneer je niet thuis bent. Ook geeft de Manager een inzicht in het energiemanagement in je woning. Omdat eenvoudige montage de rode draad is bij het XComfort systeem, is ook de Room-Manager makkelijk te plaatsen. Je plaatst dit apparaat aan de muur en sluit deze aan op de netspanning. Daarna werkt ook de Room-Manager volledig draadloos, net zoals de het gehele systeem.

Comfortabel, veilig én energiezuinig

Naast dat het XComfort systeem makkelijk te installeren is, is het systeem ook comfortabel, veilig en duurzaam. Je kan door dit systeem je schakelaars plaatsen waar jij maar wilt. Daarnaast kun je je verlichting en rolluiken aanpassen naar jouw voorkeuren. Wanneer je je huis verlaat of binnenkomt is het mogelijk om in één keer alle verlichting aan- of uit te zetten. Of je laat juist al je verlichting aan, zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Hierdoor heb je minder kans op inbraak in je woning.

Daarnaast is de besturing van het systeem via je smartphone of tablet ideaal. Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone of tablet in huis. Via de app houd je in de gaten hoe je thuissituatie eraan toe is en bedien je de schakelaars. Ook krijg je via de app een inzicht in je energieverbruik. Het systeem draagt bij aan het milieu door de energiezuinige regeling van verwarming en koeling in je huis. Ook kun je via dit systeem een inzicht krijgen in de energie die je opwekt met zonnepanelen. Kortom, het XComfort systeem heeft eindeloze opties. Hierdoor kun je het systeem helemaal personaliseren naar jouw wensen.

Eaton Xcomfort Schakelsysteem CPAD-00/190

Ten slotte

In deze blog hebben we je kennis laten maken met de voordelen van Eaton’s XComfort systeem. Eaton’s XComfort systeem combineert comfort met veiligheid en duurzaamheid. Door de draadloze werking is het trekken van draden en het maken van sleuven en gaten in je muren niet langer nodig. Het plaatsen van schakelaren in je woning is hierdoor een stuk plezieriger. Je plaatst de schakelaren gemakkelijk door middel van schroeven of plak strips.

Om het besturen van het systeem nog comfortabeler te maken, kun je de Room-manager installeren of gebruik maken van de app. Met deze besturingssystemen personaliseer jij het systeem van Eaton naar jouw behoeften. Met de app ben je ook wanneer je niet thuis bent op de hoogte van jouw thuissituatie. Hierdoor kun je waar je ook bent een inzicht krijgen in hoe het er thuis aan toe gaat. Ben je een langere tijd weg? Gebruik dan de aanwezigheidssimulatie. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is. Dit verkleint de kans op inbraak aanzienlijk.

Wij vinden het superleuk als je een reactie wilt achterlaten. Klik op de reactieknop onderaan deze pagina. Alvast bedankt.

Over de schrijver
Ricardo Lageweg is mede-eigenaar van de LagewegGroep en specialist op gebied van webshop & contentbuilding. Inmiddels heeft hij meer dan 250 blogs geschreven voor installo.nl, instructievideo’s opgenomen en verschillende webshops ontwikkeld en uitgebreid.
Reactie plaatsen