Wat is Quick Connect en hoe werkt Quick Connect precies?
06 april 2021 
3 min. leestijd

Wat is Quick Connect en hoe werkt Quick Connect precies?

Het aansluiten van bedrading op componenten in de groepenkast kan best wat moeite kosten. Hierdoor moet je wat tijd uittrekken voor de installatie. Maar dit zou toch sneller moeten kunnen? Dat kan, Hager heeft namelijk componenten met een Quick Connect aansluittechniek op de markt gebracht. Hiermee kun je op een razendsnelle én betrouwbare manier draden aansluiten. En daar komt ook nog eens bij dat je er geen gereedschap voor nodig hebt. Innovatie op en top dus! In deze blog leggen we je uit wat Quick Connect van Hager precies is. We leggen je hierbij uit hoe deze aansluittechniek werk. Daarnaast geven we je wat informatie over de voordelen die de Quick Connect aansluittechniek van Hager biedt.


Razendsnel, gemakkelijk én veilig

Met Quick Connect kun de modulaire componenten van Hager snel én veilig installeren. Met de Quick Connect techniek breng je razendsnel kwalitatief hoogwaardige verbindingen tot stand, zónder gereedschap. Met een 100% betrouwbare veerklem is verkeerd insteken of vergeten aan te draaien verleden tijd. Wil je naar de installatie automaten van Hager? Klik dan hier.

Quick Connect

Quick Connect van Hager

Door de Quick Connect techniek is installatie zo gepiept. De Quick Connect componenten van Hager beschikken allen over een veerklemtechniek. Door de Quick Connect-veerklemtechniek wordt de montage van de modulaire componenten van Hager vereenvoudigd. Hager ontwierp deze componenten met het oog op een extra veilige, snellere en eenvoudigere installatie. Door de veerklemtechniek is de verbinding enorm betrouwbaar en onderhoudsvrij.

Zoals we al eerder gezegd hebben is het aansluiten van draden enorm eenvoudig met de Quick Connect techniek. Maar hoe werkt dit precies? De veerklemmen op het component zijn geschikt voor zowel een massieve als flexibele draad. Deze draden dienen een doorsnede te hebben tussen de 1,5 en 4 mm2. De klemkracht past zich namelijk aan aan de aderdoorsnede. Je kan er zelfs voor kiezen om per pool twee verschillende diameters aan te sluiten.

Om de flexibele draad te plaatsen, moet je de veerklem openen. Deze kun je openen met een balpen, kleine schroevendraaier of Hager’s Quicky. Vervolgens kun je de flexibele draad in het component stoppen. Als je dan de balpen, schroevendraaier of Quicky uit het component haalt, dan zit de draad vast. Je hoeft dus niets meer vast te draaien. De massieve draad sluit je op een andere manier aan dan de flexibele draad. De massieve draad kun je namelijk gelijk in het component stoppen. Als je hem erin stopt gaat de klem open. Deze gaat vervolgens weer dicht, en dan zit de draad ook gelijk vast.

Het verwijderen van de draden is ook erg eenvoudig. Dit is voor zowel de flexibele als de massieve draad hetzelfde. Je gebruikt hiervoor weer een balpen, schroevendraaier of Quicky. Deze steek je in het component. De veerklem gaat dan open. Vervolgens kun je de draad uit het component halen.

De voordelen van Quick Connect

De Quick Connect techniek van Hager biedt veel voordelen waardoor het installeren nóg gemakkelijker is.

Quick Connect

De veerklemtechniek van de Quick Connect componenten past zich aan aan de aderdoorsnede. Hierdoor is het mogelijk om draden tussen de 1,5 en 4 mm2 aan te sluiten. Met de Quick Connect veerklemmen zitten de draden gegarandeerd goed vast. Zowel het monteren als demonteren is enorm eenvoudig. Door een schroevendraaier van 2,5 mm in de opening van het component te steken, is de veerklem gemakkelijk te openen.

100% betrouwbare veerklem

De veerklem op de componenten zorgt ervoor dat je vrijwel geen gereedschap meer nodig hebt. Een massieve draad monteer je zelfs zonder gereedschap. De flexibele draad monteer je met een schroevendraaier. Vervolgens doet de veerklem het werk; deze houdt de draad op zijn plaats. Door de veerklem is verkeerd insteken of vergeten aan te draaien verleden tijd. Dat klinkt als muziek in onze oren.

Quickbusbar

Hager heeft een Quickbusbar doorverbindingsrail ontworpen. Deze heeft een schroefloze montage. Wanneer je de doorverbindingsrail in de veerklem drukt, ben je zeker van een goede verbinding. Dit was nog nooit zo makkelijk.

Removability

Hager ontwierp een kunststof removabilityclip voor de componenten. Deze zorgt ervoor dat het monteren en demonteren van de componenten nog eenvoudiger is. Door de kunststof clip is het mogelijk om een component te plaatsen of uit te wisselen zonder de doorverbindingsrail te demonteren. Wanneer je op de clip drukt, kun je het component zo van de rail nemen.

Kwaliteit én overzicht

De Quick Connect componenten zorgen voor een veilige installatie. Alle Hager componenten zijn voorzien van een keurmerk. Daarnaast bestaan ze uit stevig materiaal en zijn ze van duurzame kwaliteit. De componenten zorgen ervoor dat je groepenkast er overzichtelijk uitziet. Voor alle componenten van Hager. Klik op deze link.


Ten slotte

Ben jij na het lezen van deze blog ook net zo enthousiast over de Quick Connect techniek als dat wij zijn? We hebben je in deze blog uitgelegd dat Hager’s Quick Connect aansluittechniek het aansluiten van bedrading een stuk gemakkelijker maakt. Door de betrouwbare veerklem is het verkeerd plaatsen of het niet vastdraaien verleden tijd. Je hebt alleen een 2,5 mm schroevendraaier nodig voor het monteren en demonteren. Doordat de veerklem zich aanpast aan de aderdoorsnede kun je draden gebruiken tussen de 1,5 en 4 mm2. Heb je de draden in het component geplaatst? Dan doet de veerklem al het werk; deze zal de draden op de juist plek houden. Simpeler dan de Quick Connect aansluittechniek van Hager wordt het niet. Met Hager’s Quick Connect techniek is installatie zo gepiept. Voordat je het weet ben je alweer klaar.

Over de schrijver
Ricardo Lageweg is mede-eigenaar van de LagewegGroep en specialist op gebied van webshop & contentbuilding. Inmiddels heeft hij meer dan 250 blogs geschreven voor installo.nl, instructievideo’s opgenomen en verschillende webshops ontwikkeld en uitgebreid.
Reactie plaatsen