Alarmsysteem: 5 Redenen waarom je moet investeren in een betrouwbaar systeem
09 november 2020 
4 min. leestijd

Alarmsysteem: 5 Redenen waarom je moet investeren in een betrouwbaar systeem

Vele woningen en panden zijn al beveiligd om de kans op een inbraak zo mimimaal mogelijk te houden. Tóch zijn er nog steeds onbeveiligde woningen en panden. Zo is het natuurlijk voor een inbreker makkelijker om in te kunnen breken. Maar waarom zou jij een betrouwbaar systeem moeten aanschaffen? In deze blog zetten wij 5 redenen op een rijtje waarom investeren in een betrouwbaar systeem misschien wel eens de juiste keuze voor jou zou kunnen zijn.

Reden 1: Voorkom financiële schade

Wanneer je slachtoffer bent van inbraak, brengt dit een aantal gevolgen met zich mee. Een onderdeel hiervan is financiële schade. De desbetreffende inbreker moet natuurlijk binnen weten te komen. Uit onderzoek is gebleken dat inbrekers een voorkeur hebben om via ramen het pand te betreden. Dit kan resulteren in materiële schade welke natuurlijk vervangen moet worden. Daarbij bestaat de kans ook dat de inbreker het één en ander buit maakt.

Gemiddeld wordt er voor meer dan €2.500,- aan spullen gestolen door inbrekers. Wanneer je bijvoorbeeld geen inboedelverzekering hebt afgesloten bij een verzekeraar kan dit aardig in de kosten gaan oplopen. Een betrouwbaar alarmsysteem biedt in dit geval zekerheid. De kans bestaat altijd dat inbrekers binnen kunnen komen, met of zonder alarmsysteem. De kans wordt wél aanzienlijk minder wanneer je een beveiligingssysteem hebt geïnstalleerd en dus voor onvoorziene kosten komt te staan.

Reden 2: Voorkom emotionele schade

Materiële schade kan in de meeste gevallen hersteld of vervangen worden. Emotionele schade daarentegen kan een compleet ander verhaal zijn. Iedereen reageert anders op een inbraak. Wanneer je slachtoffer bent geworden van een inbraak kan dit een aantal nare emotionele gevolgen met zich meebrengen. Zo kan je je bijvoorbeeld niet meer veilig voelen in jouw eigen omgeving. Een ander potentieel gevolg, is dat je niet meer goed kan slapen en zelfs nachtmerries kan krijgen. Angst kan namelijk een grote rol spelen als gevolgd van een inbraak. De inbreker is tenslotte binnen weten te komen en de gedachtes kunnen ontstaan dat dit nog eens kan gebeuren. Uit onderzoek is ook gebleken dat het merendeel van de slachtoffers van inbraak nog lange tijd last heeft van de mentale schade.

Reden 3: Preventieve werking

Inbrekers zullen veelal voor het pand kiezen waarbij zij het minste risico lopen. Met een professioneel alarmsysteem waarborg je een preventieve werking, omdat de desbetreffende inbreker in de meeste gevallen weet dat jouw huis of pand beveiligd is met een alarmsysteem. Door middel van een label op bijvoorbeeld de deur, kan je kenbaar maken dat het je in het bezit bent van een beveiligingssysteem. Zo zal de potentiële inbreker ook te weten komen dat het desbetreffende huis of pand beveiligd is middels een alarmsysteem.

Reden 4: Beveiliging

Het voornaamste doel van een alarmsysteem is het beveiligen van jouw omgeving. Door middel van het integreren van zo’n dergelijk systeem beveilig je jouw omgeving en verminder je de kans op een inbraak. Alarmsystemen moeten daarbij voldoen aan Europese richtlijnen en zijn daarom dus ook betrouwbaar. Doordat je je huis of pand beveiligt kan je ook bepaalde onzekerheden wegnemen. Je kan je bezittingen ongerust achterlaten en je hoeft je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over mogelijke financiële of emotionele schade. En nog belangrijker; je zorgt voor persoonlijke veiligheid voor jou en jouw omgeving. Een alarmsysteem is uitgerust met bijvoorbeeld bewegingsmelders. Wanneer het alarm aanstaat en deze beweging detecteert zal deze een alarm af laten gaan. Alarmsystemen zijn ook uit te breiden met rook- en hittemelders. Zo kan je je ook beschermen tegen brandgevaar dankzij de detectoren en melders.

Reden 5: Korting op de verzekeringspremie

Niet alleen jij bent gebaat bij een lager risico op inbraak of brand, maar ook jouw verzekeraar. Dankzij de aanwezigheid van een betrouwbaar alarmsysteem verlaag je het risico op een potentiële inbraak. De verzekeraar zal daarom een korting verstrekken op je verzekeringspremie. Zo bespaar je dankzij een alarmsysteem geld op je verzekeringspremie. Wat de exacte voorwaarden precies zijn, kan je navragen bij jouw tussenpersoon of verzekeraar. Daarbij kost een standaard betrouwbaar alarmsysteem per vijf jaar nog geen €0,40 per dag.

Voorbeeld betrouwbaar alarmsysteem

Een standaard betrouwbaar alarmsysteem van bijvoorbeeld het merk AJAX kost per vijf jaar nog geen €0,40 per dag. Hiermee waarborg je veiligheid en zekerheid voor jou en jouw huis of pand. En voorkom je nog belangrijker vervelende situaties die voor vervelende gevolgen kunnen zorgen. De systemen van AJAX zijn gecertificeerd volgende de Europese norm grade 2. Uiterst betrouwbaar. Ook kunnen deze systemen eenvoudig uitgebreid worden met detectoren en camera’s.

Ten slotte

Een alarmsysteem vermindert risico op inbraak en schade voor jou en jouw omgeving. Wees je dus bewust van de voordelen die een betrouwbaar alarmsysteem met zich meebrengt en vooral ook dus de nadelen van het ontbreken van een goed alarmsysteem. Er zijn tal van verschillende alarmsystemen beschikbaar voor specifieke doeleinden. Lees je dus bij een eventuele aankoop van een alarmsysteem goed in om je zo goed mogelijk te beveiligen.

Wij vinden het superleuk als je een reactie wilt achterlaten. Klik op de reactieknop onderaan deze pagina om een reactie te plaatsen. Alvast bedankt!

Over de schrijver
Ricardo Lageweg is mede-eigenaar van de LagewegGroep en specialist op gebied van webshop & contentbuilding. Inmiddels heeft hij meer dan 250 blogs geschreven voor installo.nl, instructievideo’s opgenomen en verschillende webshops ontwikkeld en uitgebreid.
Reactie plaatsen