Over AJAX Systems
17 december 2020 
4 min. leestijd

Over AJAX Systems

Er zijn veel verschillende beveiligingssystemen beschikbaar om uit te kiezen om jouw huis optimaal te beveiligen. Een beveiligingssysteem van AJAX Systems behoort tot de opties, en deze raden wij ook zeker aan. Deze alarmsystemen behoren namelijk tot de beste van de hele wereld. In deze blog zullen wij informatie geven over de AJAX app, het Jeweller Protocol en het besturingssysteem OS Malevich.

AJAX Systems

Het bedrijf AJAX Systems is opgericht in 2011 met het doel om beveiligingssystemen te creëren met een prijs in de middenklasse. Op deze manier zaten zij qua prijs tussen de goedkope Chinese en de dure Westerse merken. Het team besloot om een beveiligingssysteem te produceren met een eigen communicatie protocol, detectoren, cloud server, bedieningspaneel en mobiele app. In 2017 won het bedrijf zelfs de prijs van het beste beveiligingssysteem van het jaar.

In 2017 won AJAX Systems de prijs voor het beste innovatie product 

Daarnaast wonnen zij in hetzelfde jaar de prijs voor het beste innovatieve product. Zij passen dan ook de allernieuwste technologieën en wetenschap toe in het produceren van de systemen voor brand, inbraak en waterdetectie.

Woningbeveiliging Ajax systems inbraakbeveiliging

Op dit moment behoort AJAX Systems tot een van de meest betrouwbare en prestigieuze beveiligingssystemen van de wereld. Ze hebben er ondertussen dan ook al meer dan een miljoen van verkocht. Wanneer je kiest voor de bescherming van AJAX, dan ben je beschermd tegen diefstal, brand en lekkages. Voor iedere situatie biedt AJAX wel een oplossing met haar systemen. Als het systeem gevaar signaleert, zal deze je daar gelijk van op de hoogte brengen om erge schade te voorkomen. Voor nog meer bescherming is het mogelijk om het systeem uit te breiden met onder andere camera’s, alarmen en detectoren. Bij AJAX willen ze namelijk dat mensen kunnen leven en genieten zonder angst.

De AJAX app

De “AJAX Security System” app is een mobiele applicatie voor de gebruikers van de beveiligingssystemen. Door middel van deze app is het mogelijk om overal ter wereld je systeem te bedienen. Hierdoor is het mogelijk om het systeem aan en uit te zetten ook al bevind jij je honderden kilometers van je huis. Ook geeft de app een duidelijk overzicht van de notificaties die vanuit het systeem naar je toe worden gezonden. Hierdoor weet je altijd precies wat er gebeurt en wanneer er iets gebeurt. Om ervoor te zorgen dat de app van AJAX ook goed beschermd is, is de app toegankelijk door middel van een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Door middel van de AJAX-scenario’s die je kan instellen in de app, kun je je beveiliging automatiseren. Dit betekent dat je via de app bepaalde acties kunt inplannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inplannen van vaste tijden waarop de rolluiken naar beneden gaan en het instellen van een schema voor de simulatie van thuisactiviteit als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Kortom, de app biedt je een inzicht in alle onderdelen van het systeem en geeft je de mogelijkheid om schema’s in te stellen.

Jeweller Protocol: snelle en veilige communicatievoorziening

Het beveiligingssysteem bestaat onder andere uit een Hub. De Hub zorgt ervoor dat alle AJAX-detectoren werken en stuurt een alarmsignaal naar je toe wanneer er iets gesignaleerd wordt. Het apparaat werkt door middel van de Jeweller-radiotechnologie. Het Jeweller Protocol garandeert dat er sprake is van een ononderbroken connectie tussen de Hub en de andere onderdelen van het alarmsysteem. Het Jeweller Protocol biedt tot 2.000 meter aan communicatiebereik tussen de onderdelen van het systeem. Daarnaast is het door het Jeweller Protocol ook mogelijk om 150 apparaten te koppelen binnen één beveiligingssysteem. Hierdoor is het AJAX systeem in staat om een gebied tot wel 35 kilometer te beveiligen. Doordat het protocol gebruik maakt van gegevens-encryptie, frequentieverspringingen en apparaat-verificatie wordt het beveiligingssysteem beveiligt tegen sabotage.

Voorkomen inbraak

OS Malevich Software

Over AJAX Systems Software

door middel van OS Malevich alle gebruikers van het beveiligingssysteem in één keer waarschuwen. Voorheen werd alleen de systeembeheerder gewaarschuwd wanneer het AJAX systeem iets signaleerde in een woning of gebouw. Daarnaast is het door deze software mogelijk om in te stellen op welke manier je graag berichten ontvangt van de verschillende detectoren in je huis. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om sirenes af te laten gaan wanneer er sprake is van een inbraak. En alleen een notificatie op je telefoon te ontvangen wanneer de overstromingsdetectoren af gaan. Kortom, OS Malevich zorgt ervoor dat je het beveiligingssysteem en de app kan personaliseren naar jouw wensen. Verder kun je door middel van deze software makkelijk checken of je rookmelders werken. De functie ‘FireProtect’ is ook toegevoegd in deze software, hierdoor neemt de kans op een vals alarm van de rookmelders af. OS Malevich is in de afgelopen jaren al vaak verbeterd om ervoor te zorgen dat de software nog betrouwbaarder is en nog beter voldoet aan alle wensen van de gebruikers van AJAX Systems. OS Malevich is het besturingssysteem van de AJAX Systems. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat het systeem gelijk verbindt met het beveiligingsbedrijf.

Ten slotte

Met deze blog willen wij jou laten zien welke voordelen AJAX systemen bieden. Op deze manier weet jij dat deze beveiligingssystemen enorm betrouwbaar zijn. Daarnaast worden deze systemen continu verbetert doordat AJAX Systems gebruik maakt van de nieuwste technologieën en wetenschap in hun producten.

Wij vinden het superleuk als je een reactie wilt achterlaten. Klik op de reactieknop onderaan deze pagina. Alvast bedankt.

Over de schrijver
Ricardo Lageweg is mede-eigenaar van de LagewegGroep en specialist op gebied van webshop & contentbuilding. Inmiddels heeft hij meer dan 250 blogs geschreven voor installo.nl, instructievideo’s opgenomen en verschillende webshops ontwikkeld en uitgebreid.
Reactie plaatsen