Beveiligingsinstallatie en alarmsysteem

Alle beveiligingssystemen voor thuis en het bedrijf werken op hetzelfde basisprincipe van het beveiligen van toegangspunten.
Een beveiligingsinstallatie zie je tegenwoordig steeds meer in woningen en bedrijven. En dat is niet voor niks. Een van de beste manieren om jouw huis en/of bedrijf te beschermen is een beveiligingssysteem. Studies hebben aangetoond dat je veel minder vaak het slachtoffer bent van een inbraak als jij een beveiligingssysteem hebt geïnstalleerd. Een beveiligingsinstallatie omvat het installeren van alarmsystemen die bijvoorbeeld alle buitendeuren en mogelijke raamingangen om je huis of bedrijf beveiligen. Je kunt de installatie nog veiliger maken door bijvoorbeeld interne bewegingsmelders en glasbreukmelders toe te voegen.

Het basisprincipe van een beveiligingsinstallatie

Alle beveiligingssystemen voor thuis en het bedrijf werken op hetzelfde basisprincipe van het beveiligen van toegangspunten, zoals deuren en ramen, evenals binnenruimte met waardevolle spullen zoals kunst, computers en muntenverzamelingen. Ongeacht de grootte van je huis, of het aantal deuren en ramen of binnenkamers dat je wilt beschermen, het basisprincipe blijft hetzelfde. Het enige echte verschil is het aantal beveiligingscomponenten dat door het hele object is gemonteerd. Het systeem maakt meestal gebruik van elektronische sensoren. Het alarmsysteem informeert de eigenaar van een huis of van een onderneming met sirenes en zwaailichten. Maar alleen als er ongeautoriseerde toegang tot het eigendom of ongeautoriseerde verplaatsing binnen het huis of bedrijf plaats vinden. Tegelijkertijd wordt een elektronisch signaal rechtstreeks naar het centrale meldpunt verzonden en worden de benodigde autoriteiten onmiddellijk op de hoogte gesteld.

Het concept van beveiligingssystemen

Beveiligingssystemen werken volgens het eenvoudige concept van het beveiligen van toegangspunten tot een woning met sensoren die communiceren met een bedieningspaneel of centraal beveiligingsapparaat dat op een handige locatie ergens in de woning is geïnstalleerd. Enkele van de beveiligingsmaatregelen die kunnen worden genomen, zijn het installeren van bewakingscamera's, deur- en raamsensoren, bewegingssensoren, alarmen met een hoge decibel, zwaailichten, tuinbord en raamstickers. De sensoren plaats je meestal op buitendeuren, evenals op gemakkelijk toegankelijke ramen. Met name deuren op de begane grond of grenzend aan gemakkelijk te bereiken balkons zijn een gemakkelijk doelwit van inbrekers. Open ruimtes in huizen beveilig je het beste met bewegingssensoren. Het bedieningspaneel is vaak ook de centrale computer die het beveiligingssysteem in- en uitschakelt. Deze communiceert met elk geïnstalleerd onderdeel. Het alarm gaat af wanneer een beveiligingszone is doorbroken. Indien gewenst communiceert het systeem ook met een alarmbewakingsbedrijf. Maar je moet hiervoor wel een contract afsluiten met een alarmbewakingsbedrijf. Dit kun je vaak regelen via de installateur van het systeem. De nieuwste systemen werken vaak samen met je mobiele telefoon. Je kunt de installatie op afstand in- en uitschakelen en je krijgt een bericht van een alarmmelding. En sommige systemen bieden zelfs de mogelijkheid om met behulp van de aanwezige camera's op afstand "mee te kijken".

Bestel eenvoudig en snel in onze webshops

ALLE GROEPENKAST COMPONENTEN

BESTEL VOOR 18:00 & VOLGENDE WERKDAG GELEVERD.


ALLE GEWISS GROEPENKAST COMPONENTEN

ALLES VAN GEWISS.